Skip to main content

At investere i en vingård er en stor beslutning både praktisk og økonomisk, og der er mange aspekter, der skal tages højde for, som ikke normalt indgår i en sædvanlig handel med fast ejendom. Der er naturligvis stor forskel på kompleksiteten afhængig af størrelsen af den drift, der overtages med købet.

De franske regler vedrørende køb af vingårde er dog generelt komplekse og der er en række aktører, der skal i spil i forbindelse med overdragelsen. En af disse er SAFER, der skal grundlaget for overdragelsen. Der vil desuden skulle tages stilling til, hvorvidt ejendommen skal købes i selskabsform og i så fald hvilken.

Med i betragtningerne forud for køb skal endvidere tages de seneste års regnskaber, arealopmåling og alder på vinstokkene, evt. salgsaftaler med aftagere af produktionen, evt. forpagtning af vinmarkerne etc.

For at få et samlet overblik og sikre, at de juridiske aspekter ved overtagelse af en vingård er i orden, er det derfor vigtigt at søge juridisk bistand, før der underskrives en købsaftale eller gives et bud på ejendommen.

Hvis du går med en drøm om at erhverve en vingård eller et vinslot i Frankrig, kan vi hjælpe med at sikre, at det juridiske grundlag er i orden, for at få din drøm til at gå i opfyldelse.

Har du spørgsmål om køb af vingård i Frankrig, er du velkommen til at kontakte:
Anne Mie Lund
Partner
Anne Mie Lund
Email: aml@dklaw.dk
Tlf: +45 33 13 69 20
www.dklaw.dk

Advokatkontoret Fabritius Tengnagel & Heine
Advokatkontoret Fabritius Tengnagel & Heine
Amaliegade 4A, 2. sal - 1256 København K
Tlf.: (+45) 33 13 69 20 - CVR: 27 10 31 11
www.dklaw.dk